САВЕЗ СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ СЛОВЕНИЈЕ И УДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ КЊИЖЕВНИКА СЛОВЕНИЈЕ, Луизе Песјакове 9 – Савско насеље  Љубљана. www.srpska-dijaspora.org (041/369-457)

Е-адреса: [email protected]

Организатори су велике годишње, традиционалне међународне културно уметничке презентације 

ПОЗИВАЈУ све који је желе гледати или учествовати у нашим 11 „ВЕСЕЛИМ ДАНИМА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ СЛОВЕНИЈЕ“  нака се пријаве и дођу 

У суботу 24 августа 2019 године од 13:30 сати у црквеном дворишту православне цркве  Ћирила и Метода у Љубљани. Наступиће различита друштва и појединци из Словеније, Србије, Српске БиХ, Македоније, Хрватске и Немачке. Нека од њих су: КУД „РАДОСТ“ Теслић, КУД „ВРЕЛО“ из Бујановца, СКХД Просвјета из Слатине, СКХД Просвета из Загреба, СУС „Стеван Синђелић“, СУС „Косовка Девојка“, СКК „ВИХОР“ Дервента, СУС „ОБИЛИЋ“, Удружење српских књижевника из Словеније, КД „ВРЕТЕНО“ Ријека и поједини други (фолклор,драма, песници, певачке групе, после музика и песма). У недељу 25. августа културни дефиле незадовољства до Прешерновог трга (тромостовја) у 10 сати, придружите се и Ви, а после 12 х, поздравни и политички говор, промоција књиге „КЉУЧ ЉУБАВИ“ Саше Гајића, те богат културно уметнички програм у коме ће бити и званично потврђене МИСС културних друштава Балкана и Европске Уније, након тога забављаће Вас Драго Нинић уз весела срца, музике у живо до касних сати. Имајући у виду, да нам српски свештеници СПЦ Љубљана још нису одговорили на нашу писмену молбу у вези њихове дворана (пасторалног дома) .. У случају слабог времена програми се настављају у дворани Војкова 1, Бежиград. Драги наши, докажимо, да наша српска култура није заборављена. 

Организатори Вас очекују весела срца.

SAVEZ SRPSKE DIJASPORE SLOVENIJE I UDRUŽENJE SRPSKIH KNJIŽEVNIKA SLOVENIJE, Luize Pesjakove 9 – Savsko naselje  Ljubljana. www.srpska-dijaspora.org (041/369-457)

E-adresa: [email protected]

Organizatori su velike godišnje, tradicionalne međunarodne kulturno umetničke prezentacije 

POZIVAJU sve koji je žele gledati ili učestvovati u našim 11 „VESELIM DANIMA SRPSKE DIJASPORE SLOVENIJE“  naka se prijave i dođu 

U subotu 24 avgusta 2019 godine od 13:30 sati u crkvenom dvorištu pravoslavne crkve  Ćirila i Metoda u Ljubljani. Nastupiće različita društva i pojedinci iz Slovenije, Srbije, Srpske BiH, Makedonije, Hrvatske i Nemačke. Neka od njih su: KUD „RADOST“ Teslić, KUD „VRELO“ iz Bujanovca, SKHD Prosvjeta iz Slatine, SKHD Prosveta iz Zagreba, SUS „Stevan Sinđelić“, SKK „VIHOR“ Derventa, SUS „Kosovka Devojka“, SUS „OBILIĆ“, Udruženje srpskih književnika iz Slovenije, KD „VRETENO“ Rijeka i pojedini drugi (folklor,drama, pesnici, pevačke grupe, posle muzika i pesma). U nedelju 25. avgusta kulturni defile nezadovoljstva do Prešernovog trga (tromostovja) u 10 sati, pridružite se i Vi, a posle 12 h, pozdravni i politički govor, promocija knjige „KLJUČ LJUBAVI“ Saše Gajića, te bogat kulturno umetnički program u kome će biti i zvanično potvrđene MISS kulturnih društava Balkana i Evropske Unije, nakon toga zabavljaće Vas Drago Ninić uz vesela srca, muzike u živo do kasnih sati. Imajući u vidu, da nam srpski sveštenici SPC Ljubljana još nisu odgovorili na našu pismenu molbu u vezi njihove dvorana (pastoralnog doma) .. U slučaju slabog vremena programi se nastavljaju u dvorani Vojkova 1, Bežigrad. Dragi naši, dokažimo, da naša srpska kultura nije zaboravljena. 

Organizatori Vas očekuju vesela srca.