20. април 2013. | Покрет Двери

Полиција парадира док на Косову КФОР пуца на Србе (Фото: Војска Србије)

Уважени бранитељи државе Србије,
oбраћамо се Вама, којима је свакодневни живот брига за безбедност својих ближњих. Многи од Вас су бранили своју отаџбину деведесетих година прошлог века, када је НАТО пакт напао један мали, али частан и поносан, европски народ, желећи да му отме његово најсветије – Косово и Метохију. Многи од Ваших сабораца су тада дали животе за отаџбину, сведочећи да се прави јунак бори не зато што мрзи оне испред себе него зато што воли оне иза себе, своју породицу и ближње. Ако неко разуме речи Светог кнеза Лазара, којих се сећамо сваког Видовдана: “Умримо да свагда живи будемо“, онда сте то управо Ви, официри, војници и полицајци Србије.
Због тога Вам се и обраћамо – питање Косова и Метохије као саставног дела Србије није питање свакодневне политике, у коју Ви, ни по законима ни по својој етици, не треба да се мешате, него је то питање смисла постојања ове државе и овог народа, коме сте се заклели на службу. Јер, ко смо ми без Косова и Метохије? Ко сте Ви без Косова и Метохије? Чему служи Ваша униформа, Ваша обука, Ваше дужности, Ваша заклетва – ако не бране Косово и Метохију?
Зато Вас позивамо – придружите се свом народу који се не слаже са одлукама ненародног режима да Косово и Метохију предају зарад лажи зване Европска унија, која је, како видите по Грчкој, Кипру, Румунији, Бугарској, Словенији – привид који се распада на наше очи. Дигните свој глас и реците председнику Србије, премијеру Владе Србије и министру одбране Србије, Николићу, Дачићу и Вучићу: НЕ СЛАЖЕМО СЕ СА ПРЕДАЈОМ КОСОВА, СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ КОЈУ СУ НАШИ ЧАСНИ ПРЕТХОДНИЦИ ОСЛОБОДИЛИ ПРЕ СТО ГОДИНА!
Ваш глас мора да се чује, јер је то глас оних који су спремни да дају животе за отаџбину, оних који брину о нашој безбедности и будућности! Војници и полицајци! Реците, као слободни грађани слободне Србије: КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! ВАШ ГЛАС ЋЕ СЕ НАДАЛЕКО ЧУТИ, И НЕЋЕ МОЋИ ДА ГА УГУШЕ!
Спасите част Отаџбине и своје професије. Не дозволите да Влада и Председник изврше државни удар, суспендују Устав Србије и признају независно Косово, одричући се дела наше територије. У Вашим рукама је судбина Србије!

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА, САДА И УВЕК И У ВЕКОВЕ ВЕКОВА!
АМИН!