logo

Savez srpske dijaspore Slovenije sa svojim društvima i članovima već godinama organizuju, sakupljaju i dostavljaju različite oblike humanitarne pomoći u Sloveniji, Srbiji i Srpskoj, imajući u vidu katastrofalne poplave, koje su mnogima prouzrokovale štetu, povrede, narušivši zdravlje, a nekima oduzele čak i najdragoceniji život, a te druge unesrećili, registrovali smo u Ljubljani, Linhartova cesta 13 i ispostavu u sklopu Saveza srpske dijaspore Slovenije »ZA SITNICU OSMEH NA LICU«. Dakle, ispostavu isključivo za humanitarne delatnosti pod registarskim brojem AJPES – 317-102-04-0137/2014 dana 20.05.2014.
Kod Nove ljubljanske banke Ljubljana, poslovalnice Ljubljana – Bežigrad otvorili smo i posebni računa za sakupljanje novčane humanitarne pomoći koji čiji broj je: SI 56 020110260948056.
Svakako, pozivamo sve one koji imaju humanitarno, osećajno i dostojno srce, da svoje novčane iznose nakazuju na navedeni poslovni bančni račun NLB.
Na gore navedenoj adresi možete i lično podignuti ispunjene uplatnice u koje upišete novčani iznos humanitarne pomoći koju želite uplatiti uz Vaše lične podatke. Možete nas pozvati i telefonom da Vam takve uplatnice dostavimo poštom.
Sakupljeni novac biće podeljen na dva jednaka dela prvi će biti dostavljen u poplavljeno ugroženije opštine (ugroženijim porodicama) u Republici Srpskoj BiH.
Celokupno vodstvo uz zakonsko poslovanje i dostavljanje sakupljenih novčanih iznosa omogućiće svim onim pojedincima koji su ga nakazivali, da imaju i dostup do papirologije potpune realizacije.
Poseban dogovor na 42. redovnoj sednici izvršnog sveta Saveza srpske dijaspore Slovenije između ostaloga je i to da se sakupljena novčana sredstva nikakvim slučajem ne nakazuju na bilo koje račune ambasada ili državnih institucija u Sloveniji ili izvan nje. Dakle, novac će biti dostavljan i razdeljen direktno unesrećenim porodicama uz prisustvo tamošnjih predstavnika Opštine, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad. Takav korak smo hipotetično rečeno poduzeli u vezi dosta neugodnih činjenica subjektivnog i objektivnog karaktera.
Naravno, humanitarnu pomoć ćemo izvoditi i kroz druge konkretnije oblike u koje se ubraja i sanacija uništenih prostora za boravak (stanovanja ili kuća). Osobe koje daruju dvesto i više evra dobiće i posebnu našu zahvalnicu u imenu unesrećenih.

Sakupljena novčana sredstva biće dostavljana svakih par meseci.

Uz srdačan pozdrav uz tekst – Ko unesrećenim daruje, Bogu posuđuje. Vodstvo.

EVRI