Dana 13.12.2014. godine, povodom predstojećih nikoljdanskih i novogodišnjih praznika, Centar za Socijalni rad Gradiška, u saradnji sa Savezom srpske dijaspore Slovenije, organizovao je podjelu paketića za djecu, korisnike prava Centra za socijalni rad Gradiška.

3Socijalni radnik Centra za socijalni rad Gradiška, Biljana Kovačević, rekla je da je  paketiće za 120 djece, korisnike  određenih prava Centra za socijalni rad Gradiška, obezbjedio Savez srpske dijaspore Slovenije iz Slovenije i naglasila da Centar svake godine organizuje podjelu novogodišnjih paketića  za svoje korisnike.

Predsjednik  Saveza srpske dijaspore, Saša Gajić, rekao je da Savez  ima dobru saradnju sa Centrom za socijalni rad Gradiška, ali isto tako i drugim opštinama u Republici Srpskoj. On je dodao da su prije posjete Gradišci boravili u Srpcu, gdje su donirali određena novčana sredstva, a do kraja godine planirana je posjeta Obrenovcu i podjela novčane pomoći. Sve ove aktivnosti Savez srpske dijaspore iz Slovenije realizuje kroz  humanitarni centar „Za sitnicu, osmijeh na licu“.

Prije podjele paketića , djeca su imala priliku da uživaju u pozorišnoj predstavi “Zimske radosti“, koju su za njih izveli članovi dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta“ iz Prnjavora.

2Umjetnički rukovodilac , Brankica Radonjić, rekla je da se rado odazvala pozivu Saveza srpske dijaspore iz Slovenije da djeci korisnicima Centra za socijalni rad Gradiška poklone predstavu i na taj način im uljepšaju predstojeće praznike. Radonjićeva je naglasila da je humanitarni rad važan aspekt rada prnjavorskog pozorišta.

Dramska scena SP i KD „Prosvjeta“ Prnjavor  postoji od 2003.godine , a tokom proteklih 11 godina gostovali su u gotovo svim opštinama i gradovima RS , osvojili su brojne festivalske nagrade, a trenutno imaju 50 članova podijeljenih u tri starosne grupe.