Cenjeni naši, zadnje vreme smo svedoci subjektivnog i nad – sve štetnog delovanja Slovenačke vlade isključivo do srpske nacije, ma gde da ona bila. Pitamo se šta je u pozadini takvih vlastodržaca? Smatramo da je ova slovenačka vladajuća koalicija najštetnija i po vlastiti narod.

Svakako, amateri bi već objektivnije razmišljali, da je svaki rat neopravdan i nepotreban, ali ako do njega ipak dođe, u njemu se gine, a najviše nevini građani. To da slovenačka vlada činjenično deluje isključivo protiv srpske nacije, nema ni logike, a ni osnove. Ponaša se kao da su u ratu Srbi od neprijatelja kroz puščane cevi dobivali ruže, a ne kuršume. Činjenica, da je u zadnjem ratu stradalo više Srba nego bilo koje nacije. Slovenački vlastodržci nisu čak ni podržali Evropske potpisane garancije o Zajednici srpskih opština, a kamo li šta drugo. Glasanje oko resolucije o Srebrenici i sve drugo, želja ima je verovatno da se stvara neprijateljstvo između naroda BiH i ništa drugo. Pitamo se – Šta je sa Palestinom, jeli tamo napravit genocid..

Nadamo se da ćemo ujedno sa demokratskim postupcima protesta probuditi većinu vrednih i poštenih slovenačkih državljana. To da se istorija piše ponovo, nikako ne utječu srpski subjekti sa Socijalnom strankom Srba u Sloveniji i iamćemo to u vidu, a verujemo da će doći vreme da i pojedini iz vlade odgovaraju za svoje štetne postupke. Vodstva!