Privremena Skupština AP KiM donela je jednoglasnu odluku o bojkotovanju izbora nepriznate države Kosovo. Na nama je da ovu odluku podržimo pa smo javnim obraćanjem izrazili i podršku i aktivno učešće u informisanju raseljenih o razlozima ovakve odluke. Uverene da ćete i vi podržati odluku našeg naroda koji je ostao da živi na Kosmetu i da ćete svoje članstvo i prijatelje upoznati sa odlukom o bojkotu izbora.

Za ŽeKiM
Vukica Stevanović

PRIVREMENOJ SKUPŠTINI A.P. KOSOVO i METOHIJA

Žene prognane sa Kosova i Metohije i njima pridružene žene ostatka Srbije podržavaju odluke Skupštine AP KiM.

Želja nam je ne samo da se vratimo u naše domove već i da Kosovo i Metohija ostane u sastavu Srbije. Stoga ćemo, kako smo vas već obavestile, tokom septembra i oktobra organizovati okrugle stolove na kojima ćemo ukazati na posledice primene Briselskog sporazuma i učestvovanja Srba na predstojećim tzv. lokalnim izborima samoproglašene Republike Kosovo.

Uprkos pretnjama i pritiscima niste pristali na bezakonje. Dostojanstvo pripada hrabrim i slobodnim ljudima.

Učinili ste prvi korak na uspravljanju Srbije.

Hvala Vam

Udruženja žena sa Kosova i Metohije (ŽeKiM)

Ovom značajnom odlukom Srba Kosmeta pridružuje se i Savez srpske dijaspore Slovenije, njihovi članovi, prijatelji i simpatizeri. Smatrajući, da se čovek mora boriti za fizički, verski i nacionalni opstanak. Vodsgtvo sa predsednikom Sašom Gajićem.