Edvard Snouden je predao ruskim obaveštajnim službama neoborive dokaze ne samo o postojanju vanzemaljskog razuma, nego i o tome da su, u stvari, od sredine prošlog veka Sjedinjenim Američkim Državama rukovodili vanzemaljci. Ova informacija se pojavila u medijima prošle nedelje. Iranska informaciona agencija Fars News Agency je informaciju prekucala sa sajta whatdoesitmean.com. Morate se složiti da je prilično čudno da je baš ovaj sajt prvi saznao toliko važne podatke, jedino ako Edvard Snouden lično nije njih stavio na kopiju primalaca, kada je slao FSB toliko važne informacije.
U „vanzemaljskom dosijeu“ se kaže da vlast u Americi uopšte ne pripada sadašnjoj vladi, nego vanzemaljcima. Takođe, se govori o tome da su se posle „neuspeha“ nacističke Nemačke u drugom svetskom ratu, kada su vanzemaljci pomagali Trećem rajhu da zavlada svetom, prebacili preko Atlantika i predložili iste usluge vladanja svetom SAD, verujući da njihova država ima najveći potencijal za ovaj posao.
„Članak“ se ovim praktično i završava, a onda se navode delovi intervjua bivšeg ministra odbrane Kanade Pola Helijera, koji je on nedavno dao Sofiko Ševarnadze na kanalu Russia Today. Gospodin Helijer saopštava da je apsolutno siguran u postojanje vanzemaljaca i da je čak lično video neidentifikovani leteći objekat.
Osim toga, bivši ministar je potpuno ozbiljan izjavio da se trenutno na Zemlji nalazi od 2 do 12 vrsta vanzemaljaca:
Sa ratnom mornaricom SAD su sarađivali takozvani „plavokosi nordijci“ i „visoki beli“. Oni mogu lako da ostanu neprimećeni. Ali, postoji vrlo mnogo vrsta vanzemaljaca. Svi su različiti…Ako sretnete neuglednog malenog čoveka, shvatićete da pre niste videli ništa slično. Ali, ako vidite plavokosog nordijca, najverovatnije ćete pomisliti da je pred vama Danac ili neko iz tog dela sveta. Ali, ja imam druga koji može da prepozna vanzemaljca. I one je čak video jednog od njih na ulici.
Svoje mišljenje on zasniva na glasinama, pričama i izmišljotinama (mada, složićete se, ministar odbrane Kanade bi mogao imati pristup i ozbiljnijim i proverenim izvorima informacija od priča „jednog druga“ ili pisma „očevidaca“). On je u svom intervjuu rekao i da postoji „vanzemaljska federacija, koja sve njih ujedinjuje“. Zanimljivo, da li je gospodin Helijer obožavalac „Zvezdanih ratova“ Džordža Lukasa? Jer, njegova trijumfalna priča o kosmičkoj federaciji izgleda inspirisana fabulom legendarnog filma.
Kakve veze sa ovim ima Edvard Snouden, zapitaćete se? Ako ćemo iskreno, nikakve. Sve informacije o otkrivanju vanzemaljaca nisu ništa više od obične novinarske patke. Ako razumno razmislimo, ako samo i pretpostavimo da je neku sličnu informaciju bivši američki obaveštajac otkrio ruskim obaveštajnim službama, to niko nikada ne bi saznao za to. A, ako bi i saznao, to sigurno ne bi bio sajt whatdoesitmean.com.
Izgleda da novinari nisu imali materijala na tu temu, čim je glavni dokaz postojanja vanzemaljaca i njihove zavere postao intervju bivšeg ministra odbrane Kanade, koji s takvim oduševljenjem priča o „neuglednim malim ljudima“. Treba imati u vidu da je Pol Helijer vrlo star čovek i da je u svojoj zemlji, zahvaljujući pričama o NLO stekao određenu slavu. Da li da mu se veruje, ili ne veruje je lična stvar svakog od nas. Na kraju krajeva, da li postoje među nama vanzemaljci ili ne, na žalost, opet nismo saznali. Ali, nema opuštanja. Istina je negdje u blizini.
(Glas Rusije)