Zapadna civilizacija, pogotovo u 21. vijeku sva je stala u riječ imati, gdje je gotovo  iščiljela bilo kakva prirodnost i emotivnost.  Zapad je u ozbiljnoj krizi, samopouzdanje koje se ograničava na materijalno poljuljano je, kriza identiteta je sve vidljivija i razornija. Pojedinac  iscrpljen, umoran od stalnog disciplinovanja  socijalnim šemama traži neko utočište. Lojalan svom povinovanju „demokratiji“, on grčevito traga za osloncem, kada je svaka kriza, ne samo ekonomska, nego prije svega moralna, očiglednija, uslužni  lanac u sistemu pukao je, kao što je „pukao“ i mentalni sklop čovjeka Zapada. Naviknut, izdresiran brojkama novca i  pragmatičnošću, zatečen  je suočavanjem  sa samim sobom, sa svojim sve više nadolazećim strahovima za egzistenciju, nenaučen za razgovor sa sobom i sa drugima, postaje nepovjerljiv i isfrustiran.  Zapad je priča o bolesniku koji je na aparatima, gotovo na izdisaju.  Svako nezadovoljstvo zajednicom dovodi do vješto smišljenih (vještačkih) kriza i podrivanja ekonomija (Grčka , Kipar , Portugalija), gdje se plasira priča da je to sastavni dio globalne krize .Bajka o jednom ujedinjenom čovječanstvu, moneti  izblijedjela je. Svoj bezosjećaj za porodicu, tu zajednicu ljubavi i požrtvovanja, koja počiva na razumijevanju, slozi , „SISTEM“ pronevjerenih očekivanja hoće da iseli, premjesti u male narode, drobeći ih muljačom drskosti i bezobrazluka, upravo  onim  atributima na kojima počiva zapadni svijet.

Zato hoće po svaku cijenu da stvara tu „familijarnost“ različitih duhovnih sistema malih naroda i narodića, držeći ih u šaci , navodno da će ih suprotstavljene i podijeljene  usrećiti i uvesti na neka sporedna vrata, posluge  u tu veliku obećavajuću porodicu Evrope , da neprirodno postane prirodno i realno, robotizovati ih da žive u lažnoj ljubavi , kličući velikoj Ideji jednakosti, bratstva i slobode, koja je falsifikovana i prostituisana,  potrošena. Nepomirljive treba uvesti u nove ratove , uz stare zađevice i fatalne posljedice .

Unija prvo ekonomski drobi  male ekonomske sisteme a zatim od ogladnjelih, batiniom i prisilom  stvara zavisnike,  davanjem kredita i nazovi povlastica tako da one ubuduće preživljavaju  u dužničkom (teško otplativom) ropstvu. Sa takvim obogaljenim narodima čiji je najvažniji zadatak da zaborave na istoriju i tradiciju  u ime Univerzalne istorije poravnanja, gdje ništa nije bitno i gdje su podjednako  na cijeni i dželat i žrtva, najlakše je manipulisati. Takvi unakaženi sistemi , marionetske vlade ne mogu se skriti od stalnog nadgledanja  svevidećeg oka, jer oni govore i zapovijedaju kroz usta lažnih proroka. Sa nemoćnima se  nemilosrdno  eksperimentiše, truju se laboratorijskim virusima, svakojakim i pogubnim, koji im služe za „čišćenje“ i demografsku higijenu, (pogotovo u najzaostalijim zemljama) kroz ubrzani profit farmaceutske industrije

Na taj način  mali narodi konačno gube identitet i postaju bezoblična masa,  razduhovljena, dezorijentisana,  sa svim devijantnim oblicima ponašanja koji se podrazumijevaju kao razumljivi i poželjni ka krajnjem cilju, ulazak u ralje jednom gospodaru, samom Satani .Kada nakaznost postane zakonomjernost, kada morbidnost postane jedini legitimitet onda će  zborači šarenih laža i krojači tuđih sudbina iz pomiješane i zbutnjane Pandorine kutije dozirati  jedan po jedan rat,  da bi napokon i vojna industrija bila u igri sticanja profita , na nesrećama zavađenih i obespravljenih, izloženih brutalnoj „kulturnoj“ kolonizaciji.

U tom zlokobnom naumu daljeg unesrećivanja naročita pažnja posvećuje se školskim, obrazovnim  sistemima koji se moraju prilagođavati zapadnom miljeu, preprati i modelovati  svojevrsnog klona, koji će kao svoj najveći uspjeh smatrati prezrenje i pljuvanje svojih korijena, jezika, crkve, porodice, čipovan blještavilom laži i mimikrije zapadnog svijeta, lovilica ljudskih duša.  Vaspitanje  treba karikirati, namjerno zaboravljati najvažnije datume i stvoriti anacionalno-snobovskoa pokoljenja, paletom različitih mogućnosti , biometrijom , identifikacionom kontrolom, gdje je u središtu 666. Ta velika, nezasita zvijer ime pojedinca, njegovu biografiju će poništiti a takva jedinka  biće broj, isprazno, razduhovljeno  tijelo i ništa više, bez Boga, bez smisla svih smislova.

Svaki sistem pa i evropskih preoblikovanja i usitnjavanja ima „nadsistem“ kojem se pokorava i služi,  a to je diktatura Amerikanijata , koji je posebno osjetljiv na bilo kakve vidove liberalizma i intelektualizma i gdje samo kontrolisana, tetovirana sloboda ima primat, kako i svjedoči veliki kritik Noam Čomski u knjizi“Kontrolisana demokratija“. Pokornost je prvo pravilo po kojem moraju da se upravljaju mali narodi, sve priče o ličnom , kolektivnom dostojanstvu i istorijskom pamćenju, za Evropu su zamorne i neshvatljive.Ko se ne uklopi u taj sistem, unaprijed je osuđen na propast i velike patnje .Zahtjevi i pritisci su takvi  da ih niko normalan ne bi prihvatio . To klatno strave  i brutalnog pritiska i danas lebdi sa pogubnim rezultatima.

Samo onaj koji nema čega da se sjeća nema čemu da se nada, treba prihvatiti obrazac tzv. nivelisane istorije, objektivne istorije za koju ništa nije važno, niti se moralo tako desiti.

Kroz mnoštvo dobro finanasiranih  nevladinih  organizacija,  tajnih društava i masonskih  agenata ovi izvoznici demokratije  vršljaju terenom i vrbuju one opčinjene Zapadom, (kroz pedantne edukacije i prepranje mozga, zarad ličnih karijera  namamljujući i uvodeći  ih  u drugačiji duhovni ambijent). Kidišu na zdravu porodicu da je raskomadaju, a glasnogovornici postaju njihovi plaćenici i najtvrdokorniji izvođači takvih prljavih demokratskih poslova .

Evropska Unija je svojevrsna skalamerija, koja bi male narode da uvede u tor i nametne im jedan obrazac ponašanja za koji ona misli da je moralan i demokratski .Ona je trovačnica  identiteta i opstanka, njeni  apetiti su ogromni, ona traži da se odreknemo suštinskog, da bi bili ništa .

Evropska priča je potrošena priča jer je korijen te ujedinjene famililijarnosti  u suštini amoralan i neiskren, jer je ekonomska računica  prevagnula u odnosu na humanizam,  i istinsku srećnu zajednicu, projektanti novog evropskog kursa stvaraju haos  kad im se „ćefne „ kroz zadate nacionalizme, krize , satelitske vlade i marionetske glasnogovornike .

Unija  Bildelberg moćnika  priču o punom stomaku stavlja na prvo mjesta potencijalnih osvojenih sloboda i privilegija, materijalno postavlja ispred duhovnog, s tim što sada nemamo jednog krutog,  pragmatičnog inkvizitora, već svojevrsni  Inkvizitorijum, koji mjeri,  premjerava i užasava. Zapad svoju moralnu depresiju i krizu svih institucija, naročito porodice  bi malo da izveze i za to traži države privjeske , preko svojih favorita i miljenika da ustupe dušu đavolu i da razruše, obogalje zdrave patrijarhalne porodice.

„Đavo je već bez maske zakoračio u svijet „ kazao je Zenjkovski.Dobrotvori i tzv. mirotvorci  kroz paletu raznovrsnih  ljudskih sloboda, uvode  kroz kupljenu i naređenu transparentnost raznolike oblike devijantnog,  bolesnog, skaradnog, stidnog. To je nešto savim „normalno“ i to se mora prihvatiti, vaspitavati  djecu kroz  jednu umobolnu , „bazdljivu“ prizmu  ako hoće u takvu Uniju, koja  ponižava, teroriše kroz svakojake emisare i čistunce demokratije

Unija  naredbodavno određuje  koje robe  kupovati, najviše one proizvode koje su  do tada drugi uspješno proizvodili (uglavnom zdravu hranu) i staviti im omču pod grlo, držeći ih neprestano u šaci  i konstantno mrcvariti, nametnuti  GMO ishranu , da se kroz zatrovane koncentrate truju  generacije i generacije .

Nezdrava inficirana ui čipovana porodica iznjedriće nakaze, monstruozna potomstva, koja će opet „spasavati Inkvizitorijum“.

Opustošiti industriju , poljoprivredu, pokrasti sva bogatstva, izazivati i dozirati vještačke,  ekonomske i političke krize, sve pod vidom novokolonijalnog demokratizma i performansa, koji traži jeftinu radnu snagu,  da je iznurava,  filovati socijalne bijede i udese, tobože  brigom  za ljudska  prava, nametnuti nepravo i nedemokratsko , omogućiti NVO kupleraj, plaćen i doziran, tzv. lokalne svijesti, dobro uplaćene i dresirane, da sprovodi domaće zadatke iz svih oblasti prevaspitavanja po mjeri globalizma.

Štititi se od svjetskog terorizma, tako što se stvara terorizirajuća politika prema demokratski izabranim vladama, gdje se bezdušno smjenjuju,ubijaju lideri,  najčešće  vješaju, (po mjeri holivudskog spektakla) a sve da se tim zemljama donese boljitak,  od toga će oni uskoro osjetiti svu identitetsku glavobolju i porobljavanje, jer će globalizam da ih iscrpi i besomučno opljačka.

U svojoj napadnoj tehnološkoj invaziji , putem masovnih komunikacija, kroz internetsko porobljavanje, Unija iznosi na  poslužavnik  blještavilo „demokratskih“ đakonija .U pitanju je jedan sofisticirani i podmuklo osmišljeni patent Novog svjetskog poretka, koji nije ništa drugo no crpilište i tlačištte intelektualne i biološke svojine , i čiji je cilj da od svijeta, pogotovo malih i osiromašenih napravi sklepanu skalameriju prave duhovne deponije, gdje će novac biti jedino ime a glad samljevenih naroda odziv, kojim se oni iživljavaju i mrcvare n ih.

Pojedinac  ushićen  vulgarnom i populističkom jeftinoćom , razduhovljen do neprepoznavanja , ulazi poput pustine u kompjuter kao u svoju grobnicu, u 21. vijek užasacije i klizavosti , u svojevrsnu zamku, jer  kako kaže mitropolit Amfilohije  on je : „U dubinskoj krizi svog samosaznanja, mnogo dubljoj nego mi to mislimo.“

Međunarodno pravo je postiđeno i potonulo, to je komedija kažnjavanja neposlušnih i ponosnih, od kojih se u javnosti stvara izvikana genocidna masa, kroz selektivnost pravde i nepravde  i gdje krivda pobjeđuje, stvarajući stereotipove o  lošim momcima,  nevaspitanim za otmenost veličanstvenih demokrata.

Mediji su u tome najdalje otišli, u satanizaciji svih koji drugačije misle i koji hoće da budu svoji na svome, podmazani novcem marketinški odigravaju užasne  činove za prljavi novac,  u pozorištu nakaza .

Ali mi više i ne mislimo, drugi, moćniji misle umjesto  nas, pod maskom Velikog brata, čiji šou poprima nove dimenzije i oblike strahovite manpulacije glupošću, odvratnošću ovih novih  dahijskih bestidilaca, koji hoće da nas svedu na bezimene, bez prava na dostojanstvo, a sve to uvijajući u srceparajuće oblande tamničara šarenih laža.

 

U  Podgorici, 11.12.2018.

Mr Slobodan M. Čurović Apis

književnik i književni kritičar

 

ЕВРОПСКА УНИЈА

ТАМНИЧАР  ШАРЕНИХ  LАЖА

КРИЗА ИДЕНТИТЕТА И ПУСТОШНА ДУХОВНОСТ  ЗАПАДА

Западна цивилизација, поготово у 21. вијеку сва је стала у ријеч имати, гдје је готово  ишчиљела било каква природност и емотивност.  Запад је у озбиљној кризи, самопоуздање које се ограничава на материјално пољуљано је, криза идентитета је све видљивија и разорнија. Појединац  исцрпљен, уморан од сталног дисциплиновања  социјалним шемама тражи неко уточиште. Лојалан свом повиновању „демократији“, он грчевито трага за ослонцем, када је свака криза, не само економска, него прије свега морална, очигледнија, услужни  ланац у систему пукао је, као што је „пукао“ и ментални склоп човјека Запада. Навикнут, издресиран бројкама новца и  прагматичношћу, затечен  је суочавањем  са самим собом, са својим све више надолазећим страховима за егзистенцију, ненаучен за разговор са собом и са другима, постаје неповјерљив и исфрустиран.  Запад је прича о болеснику који је на апаратима, готово на издисају.  Свако незадовољство заједницом доводи до вјешто смишљених (вјештачких) криза и подривања економија (Грчка , Кипар, Португалија), гдје се пласира прича да је то саставни дио глобалне кризе .Бајка о једном уједињеном човјечанству, монети  изблиједјела је. Свој безосјећај за породицу, ту заједницу љубави и пожртвовања, која почива на разумијевању, слози , „СИСТЕМ“ проневјерених очекивања хоће да исели, премјести у мале народе, дробећи их муљачом дрскости и безобразлука, управо  оним  атрибутима на којима почива западни свијет.

Зато хоће по сваку цијену да ствара ту „фамилијарност“ различитих духовних система малих народа и народића, држећи их у шаци , наводно да ће их супротстављене и подијељене  усрећити и увести на нека споредна врата, послуге  у ту велику обећавајућу породицу Европе, да неприродно постане природно и реално, роботизовати их да живе у лажној љубави, кличући великој Идеји једнакости, братства и слободе, која је фалсификована и проституисана,  потрошена. Непомирљиве треба увести у нове ратове, уз старе зађевице и фаталне посљедице .

Унија прво економски дроби  мале економске системе а затим од огладњелих, батиниом и присилом  ствара зависнике,  давањем кредита и назови повластица тако да оне убудуће преживљавају  у дужничком (тешко отплативом) ропству. Са таквим обогаљеним народима чији је најважнији задатак да забораве на историју и традицију  у име Универзалне историје поравнања, гдје ништа није битно и гдје су подједнако  на цијени и џелат и жртва, најлакше је манипулисати. Такви унакажени системи , марионетске владе не могу се скрити од сталног надгледања  свевидећег ока, јер они говоре и заповиједају кроз уста лажних пророка. Са немоћнима се  немилосрдно  експериментише, трују се лабораторијским вирусима, свакојаким и погубним, који им служе за „чишћење“ и демографску хигијену, (поготово у најзаосталијим земљама) кроз убрзани профит фармацеутске индустрије

На тај начин  мали народи коначно губе идентитет и постају безоблична маса,  раздуховљена, дезоријентисана,  са свим девијантним облицима понашања који се подразумијевају као разумљиви и пожељни ка крајњем циљу, улазак у раље једном господару, самом Сатани .Када наказност постане закономјерност, када морбидност постане једини легитимитет онда ће  зборачи шарених лажа и кројачи туђих судбина из помијешане и збутњане Пандорине кутије дозирати  један по један рат,  да би напокон и војна индустрија била у игри стицања профита , на несрећама завађених и обесправљених, изложених бруталној „културној“ колонизацији.

У том злокобном науму даљег унесрећивања нарочита пажња посвећује се школским, образовним  системима који се морају прилагођавати западном миљеу, препрати и моделовати  својеврсног клона, који ће као свој највећи успјех сматрати презрење и пљување својих коријена, језика, цркве, породице, чипован бљештавилом лажи и мимикрије западног свијета, ловилица људских душа.  Васпитање  треба карикирати, намјерно заборављати најважније датуме и створити анационално-снобовскоа покољења, палетом различитих могућности , биометријом , идентификационом контролом, гдје је у средишту 666. Та велика, незасита звијер име појединца, његову биографију ће поништити а таква јединка  биће број, испразно, раздуховљено  тијело и ништа више, без Бога, без смисла свих смислова.

Сваки систем па и европских преобликовања и уситњавања има „надсистем“ којем се покорава и служи,  а то је диктатура Американијата , који је посебно осјетљив на било какве видове либерализма и интелектуализма и гдје само контролисана, тетовирана слобода има примат, како и свједочи велики критик Ноам Чомски у књизи“Контролисана демократија“. Покорност је прво правило по којем морају да се управљају мали народи, све приче о личном , колективном достојанству и историјском памћењу, за Европу су заморне и несхватљиве.Ко се не уклопи у тај систем, унапријед је осуђен на пропаст и велике патње .Захтјеви и притисци су такви  да их нико нормалан не би прихватио. То клатно страве  и бруталног притиска и данас лебди са погубним резултатима.

Само онај који нема чега да се сјећа нема чему да се нада, треба прихватити образац тзв. нивелисане историје, објективне историје за коју ништа није важно, нити се морало тако десити.

Кроз мноштво добро финанасираних  невладиних  организација,  тајних друштава и масонских  агената ови извозници демократије  вршљају тереном и врбују оне опчињене Западом, (кроз педантне едукације и препрање мозга, зарад личних каријера  намамљујући и уводећи  их  у другачији духовни амбијент). Кидишу на здраву породицу да је раскомадају, а гласноговорници постају њихови плаћеници и најтврдокорнији извођачи таквих прљавих демократских послова .

Европска Унија је својеврсна скаламерија, која би мале народе да уведе у тор и наметне им један образац понашања за који она мисли да је моралан и демократски .Она је тровачница  идентитета и опстанка, њени  апетити су огромни, она тражи да се одрекнемо суштинског, да би били ништа .

Европска прича је потрошена прича јер је коријен те уједињене фамилилијарности  у суштини аморалан и неискрен, јер је економска рачуница  превагнула у односу на хуманизам,  и истинску срећну заједницу, пројектанти новог европског курса стварају хаос  кад им се „ћефне „ кроз задате национализме, кризе , сателитске владе и марионетске гласноговорнике .

Унија  Билделберг моћника  причу о пуном стомаку ставља на прво мјеста потенцијалних освојених слобода и привилегија, материјално поставља испред духовног, с тим што сада немамо једног крутог,  прагматичног инквизитора, већ својеврсни  Инквизиторијум, који мјери,  премјерава и ужасава. Запад своју моралну депресију и кризу свих институција, нарочито породице  би мало да извезе и за то тражи државе привјеске , преко својих фаворита и миљеника да уступе душу ђаволу и да разруше, обогаље здраве патријархалне породице.

„Ђаво је већ без маске закорачио у свијет „ казао је Зењковски.Добротвори и тзв. миротворци  кроз палету разноврсних  људских слобода, уводе  кроз купљену и наређену транспарентност разнолике облике девијантног,  болесног, скарадног, стидног. То је нешто савим „нормално“ и то се мора прихватити, васпитавати  дјецу кроз  једну умоболну , „баздљиву“ призму  ако хоће у такву Унију, која  понижава, терорише кроз свакојаке емисаре и чистунце демократије

Унија  наредбодавно одређује  које робе  куповати, највише оне производе које су  до тада други успјешно производили (углавном здраву храну) и ставити им омчу под грло, држећи их непрестано у шаци  и константно мрцварити, наметнути  ГМО исхрану , да се кроз затроване концентрате трују  генерације и генерације .

Нездрава инфицирана уи чипована породица изњедриће наказе, монструозна потомства, која ће опет „спасавати Инквизиторијум“.

Опустошити индустрију, пољопривреду, покрасти сва богатства, изазивати и дозирати вјештачке,  економске и политичке кризе, све под видом новоколонијалног демократизма и перформанса, који тражи јефтину радну снагу,  да је изнурава,  филовати социјалне биједе и удесе, тобоже  бригом  за људска  права, наметнути неправо и недемократско , омогућити НВО куплерај, плаћен и дозиран, тзв. локалне свијести, добро уплаћене и дресиране, да спроводи домаће задатке из свих области преваспитавања по мјери глобализма.

Штитити се од свјетског тероризма, тако што се ствара тероризирајућа политика према демократски изабраним владама, гдје се бездушно смјењују, убијају лидери,  најчешће  вјешају, (по мјери холивудског спектакла) а све да се тим земљама донесе бољитак,  од тога ће они ускоро осјетити сву идентитетску главобољу и поробљавање, јер ће глобализам да их исцрпи и бесомучно опљачка. У својој нападној технолошкој инвазији , путем масовних комуникација, кроз интернетско поробљавање , Унија износи на  послужавник  бљештавило „демократских“ ђаконија .У питању је један софистицирани и подмукло осмишљени патент Новог свјетског поретка, који није ништа друго но црпилиште и тлачиштте интелектуалне и биолошке својине , и чији је циљ да од свијета, поготово малих и осиромашених направи склепану скаламерију праве духовне депоније, гдје ће новац бити једино име а глад самљевених народа одзив, којим се они иживљавају и мрцваре н их.

Појединац  усхићен  вулгарном и популистичком јефтиноћом , раздуховљен до непрепознавања , улази попут пустине у компјутер као у своју гробницу, у 21. вијек ужасације и клизавости , у својеврсну замку, јер  како каже митрополит Амфилохије  он је : „У дубинској кризи свог самосазнања, много дубљој него ми то мислимо.“

Међународно право је постиђено и потонуло, то је комедија кажњавања непослушних и поносних , од којих се у јавности ствара извикана геноцидна маса, кроз селективност правде и неправде  и гдје кривда побјеђује, стварајући стереотипове о  лошим момцима,  неваспитаним за отменост величанствених демократа.

Медији су у томе најдаље отишли, у сатанизацији свих који другачије мисле и који хоће да буду своји на своме,подмазани новцем маркетиншки одигравају ужасне  чинове за прљави новац,  у позоришту наказа .

Али ми више и не мислимо, други, моћнији мисле умјесто  нас, под маском Великог брата, чији шоу поприма нове димензије и облике страховите манпулације глупошћу, одвратношћу ових нових  дахијских бестидилаца, који хоће да нас сведу на безимене, без права на достојанство, а све то увијајући у срцепарајуће обланде тамничара шарених лажа.

У  Подгорици, 11.12.2018.

Мр Слободан М. Чуровић Апис

књижевник и књижевни критичар