Piše: Miodrag Novaković

PITANJE ZA SVE NAS JESTE: KADA ĆE SRPSKI NEZAVISNI MEDIJI, SRPSKE JAVNE LIČNOSTI I POLITIČKA (OPOZICIONA) I INTELEKTUALNA ELITA, SKINUTI SVOJE RUKAVICE, I IZDAJU KOJA JE NA DELU U NAŠOJ OTADŽBINI, NAZVATI PRAVIM IMENOM- I POTOM POVESTI SVOJ SRPSKI NAROD U BORBU ZA OSLOBOĐENJE OD OKUPACIJE I RESTAURACIJU NEZAVISNE SRPSKE DRŽAVE!?

Svakome od nas ko svojom otadžbinom zove Srbiju, i krsti se sa tri prsta- bilo je mučno i sramotno gledati pre par dana, udarnu emisiju, na udarnom prvom kanalu, u udarno vreme- Ruske državne televizije. Tema emisije je bila delovanje sadašnjeg srpskog režima prema vlastitoj naciji, i to u kontinuitetu od cele decenije…
Koliko god da je ta kratka, ali sadržajna i dobro dokumentovana emisija bila optužnica protiv srpskog izdajničkog režima- isto toliko je bila optužnica i protiv nas kao naroda. Jednostavno, za najveći deo dobronamernog sveta, a naročito naše pravoslavne braće i sestara, je neshvatljiva doza nacionalnog mazohizma i nedostatka nacionalne svesti, koje demonstriramo- ne svojim činjenjem, već svojim ne-činjenjem.
Ljudima širom sveta, koji „izlaze“ na ulice kada im poskupi mleko, studentima koji demonstriraju kada im se semestar skrati za jedan dan, ili đacima koji podivljaju kada im iz toplog obroka izbace dva keksa, je prosto neshvatljivo da na ovom svetu postoji nacija kojoj se negira pravo na postojanje, pravo na državu, pravo na tradiciju, i nacija kojoj se gola egzistencija zamenjuje surovom ekstinkcijom- dakle da postoji nacija koja na sve to pristaje pognute glave i ćutke. Nacija koja de-fakto nestaje sa geografske karte sveta „bez ijednog ispaljenog metka“. Ta nacija smo danas na žalost mi Srbi!

RUSKOJ JAVNOSTI JE NESHVATLJIVA IZDAJA I NEHUMAN TRETMAN TEŠKO BOLESNOG SRPSKOG HEROJA MLADIĆA

Ceo dobronamerni svet, a to su bar četiri petine zemaljske kugle, ako izbacimo „dekadentni i militantni“ zapad i par ekstremnih bliskoistočnih nacija, je bio zgranut- koliko bolesnim i izopačenim ritualom „srpskog“ predsednika Tadića, koji samo što nije odigrao „indijanski ples“, saopštavajući novinarima „radosnu“ vest o „stavljanju u okove“ teško bolesnog, ostarelog, i bespomoćnog srpskog heroja generala Mladića – toliko i nedostatkom humanizma, i poštovanja osnovnih ljudskih prava, teško bolesnog građanina Ratka Mladića, koji je po ovozemaljskim zakonima nevin, sve dok mu se pred sudom, ne dokaže da je kriv. Naravno pred sudom, u pravom smislu te reči, ne pred „prekim ad-hok“ (NATO) sudom u Hagu.
Ruskom voditelju je prosto bilo neshvatljivo, da jedan režim može tako da tretira čoveka, koga većinski deo naroda (u čije ime taj režim vlada) smatra nacionalnim herojem. Za Ruse je takođe zapanjujući bio potez samog „srpskog“ predsednika, koji je pred celim svetom počeo neartikulisano da maše „Mladićevom glavom“ kao ulaznicom u EU, ne čekajući čak ni da ekstradicioni sudski proces, bar formalno bude okončan. U svom mizernom likovanju pred svetskom TV javnošću, pored neprimerene lične euforije (kakvu nisu ispoljili ni susedni nacionalni (prema Srbiji tradicionalno neprijateljski) lideri, otišao je toliko daleko u svojoj evro-atlantskoj servilnosti, da je čak naglasio veliko zadovoljstvo, što se to „poklopilo“ sa dolaskom velike briselske inkvizitorke „ledi“ Ešton.
Naravno da niko normalan ne veruje da je ovo „hapšenje“ Mladića, u ovako kritičnom trenutku za opstanak srpskog petokolonaškog režima, i koje se „slučajno“ poklopilo i sa dolaskom Bramerca, Eštonove, i tuceta drugih briselskih i vašingtonskih političkih protuva- uistinu bilo slučajnost. Prezentiranje našoj i svetskoj javnosti, srpskog heroja generala Mladića, u takvom stanju, kao da je prošao kroz ruke nekog NATO „dr Mengelea“ (što, prema ruskim izvorima i jeste velika verovatnoća), i navodno otkriven na već davno „provaljenoj“ lokaciji, samo potvrđuje kriminalni i manipulatorski karakter srpskog režima. Ruski voditelj, u toku emisije cinično poredi „briselsku inkvizitorku“ Ešton, sa krvožednom i poročnom imperatorkom Marijom Antoanetom, kojoj njen verni sluga Tadić servira Mladićevu glavu, kao desert…

VODITELJ LEONTNJEV UPOZORAVA DA SRBIJI STIŽU NOVE UCENE

Voditelj Mihail Leontnjev tokom emisije naglašava da je to sve samo početak ucena koji stižu teritorijalno osakaćenoj Srbiji, jer kao i svi lešinari kada se dočepaju žrtve koja ne pruža otpor, tako i ovi evroatlantski, ne prestaju sa njenim komadanjem, dok od nje ne ostane samo kostur. Današnja Srbija, upravo sve više i liči na raskomadani kostur nekadašnje srpske kraljevine, ne tako davno, najmoćnije balkanske sile… Voditelj, koji ni sam nije mogao da ostane ravnodušan na ovakvu tragičnu sudbinu naše nacije, u ovom uvodnom delu konstatuje rezignirano:

„Koliko je uopšte produktivna pragmatična kapitulacija (Tadićeva veleizdaja), praćena javnim nacionalnim poniženjem“. Ova rečenica nam kazuje mnogo toga, i ukazuje direktno na kapitulantsko ponašanje i nacionalno poniženje, kome je Srbija izložena od strane „vlastitog“  predsednika!?

U nastavku emisije se potom pojavljuje uvažena ruska Akademkinja Jelena Guskova, izuzetan poznavalac istorijsko-političkih prilika na Balkanu, koja naglašava sledeće:

„Oni koji dobro poznaju istoriju balkanske krize, počev od 90-ih godina, svesni su da su Srbima samo postavljane ucene, a da pri tome Srbe apsolutno nisu nikada nagrađivali“
„Sada će ispostaviti nove ucene. Sasvim nedavno je američki ambasador u Prištini, izjavio da sada Srbija mora da ispuni sledeći uslov, a to je priznavanje lažne države „Kosova“. Zatim, duboko sam uverena da će Srbiji biti ispostavljene nove ucene… Jedan je nezavisnost severne srpske pokrajine Vojvodine, zatim uz davanje „određenih prava“ i dalje cepanje južnih delova Srbije.“

ZAPAD SE NEĆE SMIRITI SVE DOK SRBIJA NE POSTANE „BEŽIVOTNO TELO“

U nastavku emisije voditelj naglašava kako je dosadašnja licemerna politika ucena Zapada prema Srbiji, jasno pokazala da Zapad ne veruje Srbiji, i da se neće smiriti do potpunog uništenja srpske države. To su uostalom pokazali nedavni zakljuci „bratislavske nato“ konferencije iz 2002, kada je prema nemačkom poslaniku Vimeru, prema Srbiji ponovo uspostavljena stara rasistička strategija, sa ciljem potpunog onesposobljavanja srpske države na Balkanu, kao najveće smetnje Zapadnim neokolonijalnim interesima.

Po voditelju Leontnjevu, na Zapadu postoji strah da Srbija može naglo da promeni „ćud“, bez obzira na trenutnu bezuslovnu saradnju, da bi to opisao sledećim rečima:

„Danas isporučili Hagu, sutra se predomislili? Zato će Zapad Srbiju razbijati sve dok ne postane beživotno telo- da se ona ne daj Bože, ponovo ne uspravi! I onda ne počne da se obračunava sa  zapadnim „humanitarnim intervencionistima“ za sva „dobra“ koja su joj počinili“(ova deo intervjua ruska televizija ilustruje veoma grafičkim video zapisom, masakra nedužnih srpskih civila kasetnim bombama, u Nišu, tokom ilegalnog NATO rata 1999).

Ruska državna televizija naglašava da je Haški tribunal, osnovan 1993 od strane NATO agresora, da bi pravno opravdali svoju takozvanu „humanitarnu intervenciju“ u Jugoslaviji.

Ovde u se, u nastavku emisije, ističe jedan veoma važan segment zločinačkog delovanja NATO snaga protiv srpskog naroda. Gospodin Leontnjev navodi poverljive podatke iz dokumenata američkkog Pentagona, iz kojih se vidi da Pentagon i NATO prilikom planiranja takozvanih „humanitarnih internvencija“ i „preciznih“ bombardovanja, takođe svesno planiraju masovna ubistva civila. Jer po njihovim vlastitim taktičkim procenama prilikom takvih operacija, na jednog ubijenog „neprijateljskog“ vojnika, dolazi do „kolateralnog“ ubistva bar četiri civila. Dakle pri takvim operacijama, NATO, i to ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već i u Iraku, Afganistanu, Libiji, i ko zna gde sve ne, svesno planira masovna ubistva nedužnih civila. Ovakvo NATO „planiranje“ po meni bi trebalo smatrati genocidnom radnjom, ili u najmanju ruku teškim ratnim i humanitarnim zločinima.

NATO SVESNO PLANIRA MASOVNA UBISTVA CIVILA, KAO DEO STRATEGIJE „INTIMDACIJE CIVILNE POPULACIJE“

Uostalom, autoru su odavno poznati detalji Pentagon strategije „intimidacije civilnog stanovništva“, koju je, gle slučajnosti, razradio upravo NATO komandant u vreme ilegalnog NATO rata protiv naše otadžbine, general Vesli Klark. General Klark je, kako je to objasnio u svojim tezama, razradio tu strategiju u cilju lomljenja otpora civilnog stanovništva, naročito u i situacijama kada se stanovništvo „galvanizuje“ uz svog vođu u odbrani zemlje od strane okupacije. Po njemu, u takvim situacijama namerna masovna ubistva civila su „prihvatljiva“ u cilju postizanja ciljeva. Uostalom, većina nas se seća rata 1999, kada je general Klark zahtevao da se raketama gađa Brankov most, u vreme kada su na njemu bile hiljade srpskih patriota!? Malo razumniji NATO saveznici su ga obuzdali u to vreme, plašeći se ulaska Rusije u rat na strani Srbije. U nastavku te svoje strategije, general Klark je naglasio potrebu stvaranja organizovane pete kolone i izvođenja spontanog „državnog“ udara, po prestanku ratnih dejstava. Taj scenario- „intimidacije civilnog“ stanovništva (čitaj namernih ratnih zločina) i potom organizovanja pete kolone i „spontanog državnog udara“, smo videli u vreme agresije 99-te, i potom na petooktobarskom državnom prevratu petokolonaških elemenata iz redova tzv. „Otpora“ i DOS-ovskih veleizdajnika, koji su na žalost u Srbiji, i dan danas na vlasti…

„EVROPSKI IZBOR“ SRBIJE- PRIČA O IZDAJI I PRIČA O IZDAJNICIMA!

Gospodin Leontnjev ne štedi „teške reči“ da bi opisao sadašnje „petokolonaško“ stanje u Srbiji, i to sledećim rečima:

„I nekako sasvim prirodno, desilo se da je priča o „evropskom izboru“ Srbije- upravo priča o ispunjavanju uslova tog izbora- to je priča o IZDAJI i priča o IZDAJNICIMA!“

Voditelj takođe naglašava da je prilikom hapšenja predsednika Miloševića 2001, izdajnik Zoran Đinđić, prekršio srpski ustav i srpske zakone, i nezakonito ga isporučio Hagu, gde je Milošević umro u pritvoru 2006 godine pod sumnjivim okolnostima. Zaključuje da je Đinđić likvidiran u Beogradu 2003 godine (takođe pod sumnjivim okolnostima).

Ovde je važno istaći segment emisije o Radovanu Karadžiću, za koga gospodin Leontnjev kaže da je napustio mesto predsednika Republike Srpske, posle garancija od strane američke administracije, da ći imati imunitet od Haškog tribunala, da bi potom i on IZDAJNIČKI bio uhapšen i isporučen Hagu. Naravno, Amerikanci su pogazili to svoje obećanje, kao što i danas gaze sva obećanja koja su davali ovom odnarođenom srpskom režimu, zauzvrat za njihove izdajničke usluge….

TADIĆ IZDAO NACIJU- NIKOLIĆ IZDAO SRPSKU OPOZICIJU

U emisiji se navodi kao najfragrantniji primer kršenja ljudskih prava i principa pravde, suđenje Dr Vojislavu Šešelju, koji je zatočen u Hagu više od osam godina bez presude. Voditelj naglašava da Šešelj u vreme ratnih zbivanja i navodnih zločina za koje se tereti, nije bio na nikakvim državnim i vojnim funkcijama, i da pored očajničkih napora, Haški sud za sve ove godine, nije mogao da pronađe nikakve dokaze njegove krivice. U nastavku voditelj nagoveštava da je takvo protiv zakonito i nehumano zatočeništvo Dr Šešelja, lakše razumeti u kontekstu izdajničkog prevrata potpredsednika radikala Tome Nikolića (tome stiropora), koji razbija tada  najveću srpsku opozicionu partiju (SRS), kršeći pri tome zakon i skupštinski poslovnik, prevodeći svoje izdajničko članstvo u krilo vladajuće koalicije.

Umesto svog zaključka ove analize ruskog tv dnevnika, poslužiću se završnom rečenicom voditelja Leontnjeva:

„Biti IZDAJNIK u Srbiji nije ni malo prijatno. Čak je i opasno, tako nas bar uči istorija. Tako da ipak treba odati „priznanje“ političarima koji na sebe preuzimaju odgovornost za IZDAJNIČKE odluke…
I to bi bilo sve, doviđenja.“

Konačan zaključak je na Vama poštovani čitaoci, a konačna odluka na Vama poštovani srpski opozicioni lideri, vodeći intelektualci, sveštenici i mnogi drugi, u koje su danas uperene oči ovog IZDANOG naroda.