ГУСЛАРСКА ЗАКЛЕТВА ЦРНОГОРАЦА

Еј Србијо велико ти хвала што ти имаш за извоз будала! Сваки Србин мени у глас кличе , ухапси ме брате Начелниче! Што да гудим по свом Дурмитору, разврставам овце по затвору . Па нек виде шта све гуслар лењи , гуди гуслар Срби лаковерни . А ако и јесмо били браћа, нису нам кесе сестре, оставићемо вас без гаћа . Запад добро плаћа ! У Црној Гори Србин на функцији то тражење је игле у пласту сена, еј Србијо бићеш разграбљена. Ми немамо образ ни стида са лица , гусларска је песма вама злослутница а Западу трулом вазда доушница ! Ето сад да знате за расуло кривца сваки гуслар чоче, је пица са сто лица .

Представљам за Србе праву ноћну мору, гледам их ко овце у затворском тору и гуслам за лову. Боље и у Србији да гудим , нег уз овце да на Дурмитору полудим. Браћо моја, моје племе лењо, Србију ћемо ми да разјеб… Сви у напад доларима плаћа Запад. Начелниче, чоче, сву су под контролом , у Србији у униформи боље , него козји сир под Дурмитором. Завладасмо Србијом без и једног метка , нека живи нерад гусларска заклетва! Тако је то било још од давног претка . У Никшићу само чували би козе , у Србији не скидамо се са телевизије розе . Што по оном камењу да залуд чобанишем, кад у Србији могу и да генералишем. Себе прецењујте Србе подцењујте , тако вам гусала и листа дувана , Србија је наше племе лењо, на житима својим издржавала. А док они схвате да смо им на грбаци, ти само гуди и на леђа јој наскачи . Одани смо само Дедеићкој браћи . Какав црни Његош и какви бакрачи . У Србији кртица то се баш исплати , док се Србин досети , робом ће се звати . Ал га није паметног баш родила мати . Шапћите на уво и Шваби и Цији и самом Обами , само будите увек на функцији. Нек по белом свету рибају клозете, уз гусле ћу величајући себе одхранити дете . Нама нек су браца НАТО бомбардери, уз њих ћемо бити ратни профитери . Извлачим из рукава и последњег кеца , уз гусле зване нерад, нек ми расту деца . Браћо Дурмиторска сложни ћемо бити и наивну Србију лако поробити , ко не послуша лако пендречити , са њима се можемо увек шегачити . Живети од шверца тако ми Папаје, а шта мисле Срби заболе ме јаје . Свуд смо се поређали ко птица ругалица, најбољи је занат гуслар и кртица. Увек шапни оном ко ти више плати, Србија се може сто пута продати . Али ником немојте заклетву одати , јер би глупи Срби нас могли прочитати , до Никшића све кртице протерати ! И гуслај ко нарикача , све увек за новац , у Србији да се пита Црногорац , какав Ужичанин или Равногорац ! Нек нам живи маршал Мило дуванкеса , нек се дуван из лула отреса . Нек нам живе гусларска та племеналења , Божовићи , Миловићи, Јекнићи , Месаровићи , Брајовићи , Бебић- Поповићи Шарићи и друга покољења . Повезани сви смо ко вагони воза и сви смо Удбаши ко за време Броза , од Запада плаћени да Србину се морал сроза . И у то име ја затежем струне , нек живе Црногорци а Србин нек умре ! Такво смо ми лењо дедеићко племе , каубоји прави , шерифовско семе .

Еј , Србијо велико ти хвала , што ти имаш за извоз будала . Док мозгови се твоји одливају гуслари у теби уживају , величају петокраку звезду и Даницу ту старицу у гусларском гнезду . Сви се збијте у редове чврсте и прикријте своје дуге прсте !
Нек комшије их вешају о врбе , ми сво увек сложни уз несложне Србе ! Нек шаљу Албанци ту играчку – дрона , ми смо увек први на листи полтрона …
Шта ће нама ћирилица писмо , кад признали и Косово ми смо . Гаврило Принцип је за наc терориста а Тачи нам у погледу блиста! Не признајемо Српску Православну Цркву , нит њиховог Христа , нама је светиња Ватикан , Мило дуванкеса и Тито комуниста! И рођеног ћу Његоша да се стидим , само овце Дурмиторске да не видим . Рујна зоро ти нама засвићи , теби верни гуслари ђетићи ! Ко прекрши заклетву и коме се ради , радили му о глави и на геј -паради !
Нек копају Срби кад су луди, а ти буди гуслар и кртица буди . Вешто кријте без имало вике , да хоћемо леба без мотике !

Аутор : Славица Јовановић